یک وکیل دادگستری گفت: متاسفانه عامه مردم نسبت به حقوق شهروندی خود بیاطلاع هستند.
محمودرضا حقینژاد اظهار کرد: در خصوص آگاهی مردم نسبت به مسائل حقوقی باید قائل به تفکیک شد؛ چراکه حقوق شهروندی و حقوق قضایی (مدنی-کیفری)، دو مقوله جدا از هم هستند.
وی ادامه داد: تردیدی وجود ندارد که متاسفانه عامه مردم نسبت به حقوقشهروندی خود، بیاطلاع هستند.
این وکیل دادگستری افزود: این بیاطلاعی عواقب و نتایج بسیاری را برای فرد بهدنبال دارد. عدم اطلاع شخص یا اشخاص از اینکه چگونه حقوحقوق خود را استیفا یا مطالبه نمایند، خود یکی از مشکلات عدیده است.
حقینژاد با اشاره به حقوق قضایی خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد اطلاعات کامل عامه مردم در مورد این شاخه از حقوق نهتنها در جامعه ما بلکه در دنیا آنچنان حایز اهمیت نباشد؛ چرا که تقریبا چنین امکانی اصلا فراهم نیست که اطلاعات حقوق قضایی تفسیر و بهطور کامل در سطح عموم ارایه شود و یا عامه مردم پذیرای چنین آموزشی باشند.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم سبک زندگی متعادل و قانونمندی داشته باشیم باید نظام اجتماعی با ثباتی داشته و همانگونه که به دنبال حریم فردی خود هستیم، به این حریم نیز بیشتر توجه کنیم.
او افزود: در جامعه هم باید رعایت حریم دیگران را کرده و شخص نسبت به اجتماع و اشخاص حقیقی و حقوقی رعایت انصاف را داشته باشد.
این کارشناس مسائل حقوقی عنوان کرد: اگر مردم درخصوص حقوق خود اطلاعات و آگاهی کافی داشته باشند، مشکلات کمتری در جامعه خواهد داشت.
وی گفت: در جوامع مدرن به محض ایجاد مشکل، شهروند اعلام میدارد که بدون حضور وکیل سخنی نخواهد گفت و پیگیری موضوع را به وکیل احاله میکند، این یعنی اطلاع کامل مردم از حقوق شهروندی و عدم اطلاعات کامل درخصوص حقوققضایی به معنی خاص.
این وکیل دادگستری در مورد شیوههای بالابردن آگاهی مردم نسبت به حقوحقوق خود، عنوان کرد: بالابردن سطح آگاهی مردم نسبت به حقوحقوق خود از طریق بروشورهای حقوقشهروندی تهیهشده از مرکز آموزش قوهقضاییه، مشاوره با وکلا و مشاورینحقوقی و اطلاعرسانی از طریق رسانهها امکانپذیر و موثر است.